Today Saturday, 18th May 2024
The Albania Times

Lajmet e fundit nga Bota, Politika, Sporti dhe me shume

Lajmi i Fundit

Frans Timmermans, i njohur gjithashtu si “Papa i klimës” i BE-së, ka shpallur kandidaturën e tij

Frans Timmermans, i njohur gjithashtu si “Papa i klimës” i BE-së, ka shpallur kandidaturën e tij

Frans Timmermans, ka shpallur kandidaturën e tij për partinë Laburiste dhe të Gjelbër tashmë të bashkuar për zgjedhjet e përgjithshme holandeze këtë nëntor

Timmermans është aktualisht Zëvendës President i Komisionit Evropian, ai është njeriu përgjegjës për politikat e çmendura #NetZero dhe #GreenDeal të BE-së, duke targetuar p.sh. fermerët Hollandez.

Ai është gjithashtu i njohur për të thënë se “Evropa do të jetë e larmishme dhe diversiteti është fati i njerëzimit” dhe se nuk do të ketë “as në vendet e largëta të këtij planeti një vend që nuk do të shohë diversitet në të ardhmen e tij”.

Photo: Thierry Monasse/Getty Images

Ai është personifikimi i globalizmit dhe socializmit, dhe tani qartë synon të bëhet kryeministër i Holandës, një vend që ai në thelb synon ta shkatërrojë.

Timmermans, për shkak se është elokuent dhe flet rrjedhshëm shumë gjuhë, ishte një politikan i dashur i institucionit në vitet 2007-2014, kur ai shërbeu si sekretar dhe më vonë si ministër i Punëve të Jashtme.

Mark Rutte dhe Frans Timmermans koordinuan lëvizjet e tyre përpara rënies së kabinetit.

Kjo gjithashtu shpjegon pse zgjedhjet shtyhen për në nëntor, në vend që ato të mbahen në shtator, menjëherë pas verës.

Sepse aparatit mediatik i duhet kohë për të indoktrinuar masat dhe për të shtrembëruar opinionin publik.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *