Today Saturday, 18th May 2024
The Albania Times

Lajmet e fundit nga Bota, Politika, Sporti dhe me shume

Lajmi i Fundit

Polonia do të rivendosë kontrollet kufitare me Sllovakinë

Polonia do të rivendosë kontrollet kufitare me Sllovakinë

Polonia dëshiron të rivendosë kontrollet në kufirin me Sllovakinë, duke përmendur shqetësimet për imigracionin e paligjshëm dhe trafikun e drogës

Qeveria polake ka njoftuar se do të kërkojë leje nga Bashkimi Evropian për të rivendosur kontrollet kufitare deri në gjashtë muaj.

Sllovakia e ka kundërshtuar propozimin polak, duke thënë se ai është i panevojshëm dhe do të prishë tregtinë dhe udhëtimin midis dy vendeve.

Komisioni Evropian gjithashtu ka shprehur shqetësim për propozimin, duke thënë se ai mund të dëmtojë Marrëveshjen e Shengenit, e cila lejon lëvizjen e lirë të njerëzve midis shumicës së vendeve të BE-së.

Qeveria polake ka mbrojtur propozimin e saj, duke thënë se është e nevojshme për të mbrojtur sigurinë e vendit.

Gjithashtu ka vënë në dukje rritjen e fundit të imigracionit të paligjshëm nga Ukraina dhe Bjellorusia si dëshmi e nevojës për kontrolle kufitare.

Propozimi polak ka të ngjarë të debatohet nga Komisioni Evropian dhe Këshilli Evropian në javët e ardhshme.

Është e paqartë nëse propozimi do të miratohet, por është një shenjë e tensioneve në rritje mbi emigracionin brenda Bashkimit Evropian. /vattaj

THE ALBANIA TIMES


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *