Today Thursday, 16th May 2024
The Albania Times

Lajmet e fundit nga Bota, Politika, Sporti dhe me shume

Lajmi i Fundit

Plani i Iranit për t’u lidhur me rrjetin elektrik rus duke ecur përpara

Plani i Iranit për t’u lidhur me rrjetin elektrik rus duke ecur përpara

Irani do të fillojë së shpejti shkëmbimin e energjisë elektrike me Rusinë sapo të përfundojë plani i tij për të lidhur dy rrjetet kombëtare të energjisë përmes Azerbajxhanit, ka thënë ministri i Energjisë, Ali Akbar Mehrabian

Mehrabian nuk ofroi një afat specifik kohor, por konfirmoi se Teherani do të ecë përpara me një rrugë alternative përmes Armenisë dhe Gjeorgjisë.

Projekti për lidhjen e rrjetit energjetik të Iranit me atë të Rusisë u dha shtysë në vitin 2016 pas nënshkrimit të Planit të Përbashkët Gjithëpërfshirës të Veprimit (JCPOA).

Iranit do t’i duhet të përputhë parametrat e rrjetit të tij të energjisë me ato ruse për fleksibilitet optimal.

Në një rrjet energjie sinkron, kombet mund të balancojnë prodhimin dhe ngarkesat e tyre dhe të kursejnë në kostot operacionale.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *