Today Thursday, 16th May 2024
The Albania Times

Lajmet e fundit nga Bota, Politika, Sporti dhe me shume

Lajmi i Fundit

New Delhi zgjeron lidhjen hekurudhore me Nepalin për të nxitur politikën ‘Neighborhood First’

New Delhi zgjeron lidhjen hekurudhore me Nepalin për të nxitur politikën ‘Neighborhood First’

India dhe Nepali kanë parë një rritje të lidhjes ndërkufitare pasi një seksion 17 km i një linje hekurudhore që bashkon të dy vendet filloi funksionimin të dielën.

Seksioni është një pjesë e projektit 69 km Jaynagar-Bijalpura-Bardibas i financuar nga Nju Delhi në përputhje me politikën e tij “Fqinjësia e parë”.

Punimet e ndërtimit kanë nisur në vitin 2014 dhe po kryhen nga IRCON, një kompani shtetërore indiane. India po ofron ndihmë granti prej 950 milionë dollarësh për projektin trefazor.

Vetëm 3 km nga linja hekurudhore prej 69 km bien në Indi, ndërsa pjesa tjetër është në Nepal.

Korridori i ri hekurudhor do të nxisë lidhjet e njerëzve mes dy vendeve dhe do të rrisë tregtinë dhe turizmin në Nepal.

Ai gjithashtu do të inkurajojë pelegrinazhin ndërkufitar për hindutë, të cilët përbëjnë mbi 80% të popullsisë si në Indi ashtu edhe në Nepal.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *