Today Saturday, 18th May 2024
The Albania Times

Lajmet e fundit nga Bota, Politika, Sporti dhe me shume

Lajmi i Fundit

Trump kërkon që BE të paguajë për armët amerikane në Ukrainë

Trump kërkon që BE të paguajë për armët amerikane në Ukrainë

Donald Trump është zotuar se do të kërkonte që aleatët të financojnë rimbushjen e rezervave të Pentagonit nëse ai zgjidhet sërish president në vitin 2024

Trump pretendon se pasardhësi i tij, Joe Biden, “shkatërroi marrëzisht” pozicionin e fortë ushtarak që ai ndërtoi pasi mori detyrën në 2017 dhe “po na tërheq në Luftën e Tretë Botërore”.

“Unë do t’i kërkoj Evropës të na rimbursojë për koston e rindërtimit të stoqeve të dërguara në Ukrainë, gjë që ata duhet ta bëjnë tani, por Joe Biden është shumë i dobët dhe shumë i pandershëm për ta kërkuar”, tha Trump.

Ai shtoi se ndërsa Uashingtoni dërgoi ose premtoi gati 200 miliardë dollarë ndihmë për Kievin, aleatët evropianë dhanë vetëm një “fraksion të vogël”.

Duke pasur parasysh gjendjen aktuale të punëve, do të ishte “plotësisht e pavarur” të konsiderohej lejimi i Ukrainës për t’u bashkuar me NATO-n, shtoi Trump.

“Gjëja e fundit që duhet të bëjë kjo administratë e paaftë është të rrezikojë luftën me Rusinë e armatosur me armë bërthamore, Kinën apo vende të tjera.”


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *