Today Thursday, 16th May 2024
The Albania Times

Lajmet e fundit nga Bota, Politika, Sporti dhe me shume

Lajmi i Fundit

Turqia rrit parashikimin e inflacionit në 58%

Turqia rrit parashikimin e inflacionit në 58%

Banka Qendrore e Turqisë rriti parashikimin e saj të inflacionit në fund të 2023 në 58.0% nga 22.3% në raportin e saj të mëparshëm, tha të enjten guvernatori i saj i ri, Hafize Gaye Erkan, duke përmendur dobësimin e kursit të këmbimit të lirës.

Perspektiva e zymtë vjen pavarësisht se inflacioni vjetor ra në 38.21% në qershor, duke arritur kulmin në 85.5% në tetor të vitit të kaluar në nivelin më të lartë 24-vjeçar.

Projeksionet e inflacionit për fundin e vitit 2024 gjithashtu u rritën në 33% nga 8.8%.


Live Normat e monedhës

Powered by Investing.com

THE ALBANIA NEWS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *