Today Thursday, 16th May 2024
The Albania Times

Lajmet e fundit nga Bota, Politika, Sporti dhe me shume

Lajmi i Fundit

Zgjedhjet në Spanjë: Konservatorët nuk kanë shumicë

Zgjedhjet në Spanjë: Konservatorët nuk kanë shumicë

Zgjedhjet në Spanjë: Partia Popullore (PP) e krahut të djathtë të opozitës pretendoi shumicën e votave, por ato parashikohet të mos arrijnë një shumicë parlamentare me 136 vende nga 350 në dhomën e ulët

Partia e Punëtorëve Socialiste e Kryeministrit Pedro Sanchez siguroi 122 vende.

PP ka të ngjarë të ketë nevojë për mbështetje nga parti të ndryshme të vogla për të arritur shumicën e nevojshme qeverisëse prej 176 vendesh, pasi edhe me bashkëpunimin e mundshëm nga partia e ekstremit të djathtë Vox, numri i kombinuar qëndron shtatë më pak se një shumicë në 169 vende.

Udhëheqësi i pavarësisë katalanase Carles Puigdemont, në arrati nga drejtësia spanjolle pasi nuk arriti të shtyjë një ndarje nga Spanja në 2017, mund të mbajë çelësin për zhbllokimin e ngërçit politik nëse Sanchez i afrohet për të shkëmbyer një votë ose abstenim për lëshime për pavarësinë.

Member of the Spanish Senate Alberto Núñez Feijóo


THE ALBANIA NEWS


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *