Today Saturday, 18th May 2024
The Albania Times

Lajmet e fundit nga Bota, Politika, Sporti dhe me shume

Lajmi i Fundit

Publikohet raporti mbi ‘Marrëveshjen sekrete’ të Macron me Uber

Publikohet raporti mbi ‘Marrëveshjen sekrete’ të Macron me Uber

Një komision parlamentar francez ka kritikuar gjigantin e teknologjisë Uber për zgjerimin e tij agresiv dhe të paligjshëm në tregun e vendit.

Në një raport të lëshuar për këtë çështje, deputetët pranuan se zyrtarët, përfshirë presidentin Emmanuel Macron, kishin shërbyer si aleatë për firmën, por nuk arritën të vërtetonin ndonjë kriminalitet nga ana e tyre.

Hetimi u shkaktua nga të ashtuquajturat Uber Files, një koleksion dokumentesh të brendshme të zbuluara në gazetën britanike The Guardian nga një person i brendshëm.

Sipas raporteve të mediave, Macron, ish-ministri i ekonomisë, mbajti kontakte me bashkëthemeluesin e Uber, Travis Kalanick dhe mbështeti modelin e biznesit të kompanisë.

Në veçanti, Macron u akuzua për negocimin e një “marrëveshjeje sekrete” me anëtarët e kabinetit francez, gjë që e bëri atë më të arritshëm për aplikacionin “ride-hailing” për regjistrimin e shoferëve të rinj.

Në këmbim, dyshohet se ra dakord të mbyllte shërbimin e diskutueshëm simotër UberPop, i cili ishte në qendër të protestave nga shoferët e taksive.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *