Today Thursday, 16th May 2024
The Albania Times

Lajmet e fundit nga Bota, Politika, Sporti dhe me shume

Lajmi i Fundit

Algjeria do t’i bashkohet BRICS dhe do të kontribuojë me 1.5 miliardë dollarë

Algjeria do t’i bashkohet BRICS dhe do të kontribuojë me 1.5 miliardë dollarë

Algjeria ka aplikuar për t’u bashkuar me grupin BRICS dhe ka paraqitur një kërkesë 1.5 miliardë dollarë për t’u bërë aksionere e bankës BRICS

Ata e kanë quajtur kontributin e tyre të parë në bankë.

Vendi i Afrikës së Veriut, i pasur me burime nafte dhe gazi, po kërkon të diversifikojë ekonominë e tij dhe të forcojë partneritetin e tij me vende të tilla si Kina.

Nga ana e saj, Kina do të investojë 36 miliardë dollarë në Algjeri në sektorë të tillë si prodhimi, teknologjia e re, ekonomia e njohurive, transporti dhe bujqësia, raportuan mediat lokale javën e kaluar, duke cituar Tebbuna.

THE ALBANIA TIMES


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *