Today Saturday, 18th May 2024
The Albania Times

Lajmet e fundit nga Bota, Politika, Sporti dhe me shume

Lajmi i Fundit

Ka të ngjarë të përsëritet kriza e migrantëve në Gjermani

Ka të ngjarë të përsëritet kriza e migrantëve në Gjermani

Zyra Federale e Gjermanisë për Migracionin (BAMF) ka zbuluar se në periudhën janar-qershor 2023, 162,271 kërkesa për azil janë paraqitur në Gjermani, nga të cilat 150,166 janë për herë të parë – 77,5% më shumë se në të njëjtën periudhë të vitit 2022

Sindikata e policisë gjermane i tha BILD se këto shifra tregojnë një “dështim të plotë” të politikës së migracionit të qeverisë aktuale; aplikimet janë në rrugën e “duhur” për të arritur në 324,000 deri në fund të vitit 2023 dhe do t’i afrohen niveleve të vitit 2015, kur ndodhi kriza e fundit e migracionit në vend.

60% e aplikimeve të reja vijnë nga shtetas të Sirisë (29%), Afganistanit (18.2%) dhe Turqisë (12.8%), ndërsa rusët siguruan pjesën e shtatë më të lartë të aplikimeve.

71.6% e të gjitha aplikimeve janë dorëzuar nga meshkujt nën 30 vjeç.

THE ALBANIA TIMES


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *