Today Saturday, 18th May 2024
The Albania Times

Lajmet e fundit nga Bota, Politika, Sporti dhe me shume

Lajmi i Fundit

Orban: Kina parakalon SHBA-në

Orban: Kina parakalon SHBA-në

Bota po përballet me ndryshimin më të madh të fuqisë në dekada, me SHBA-në e gatshme të humbasë pozitën e saj udhëheqëse ndaj Kinës, tha të shtunën kryeministri hungarez Viktor Orban, i cili mund të rezultojë në një konflikt të madh midis Uashingtonit dhe Pekinit nëse SHBA-ja nuk pranon se nuk mund të jetë “fituese” përgjithmonë, paralajmëroi ai

Pekini po sfidon gjithashtu vlerat që Uashingtoni kërkon t’i portretizojë si universale, tha Orban, duke shtuar se ka “disa të vërteta” në besimin e Kinës se vlerat amerikane janë një “ideologji armiqësore”.

Ai tha se përpjekjet për të sfiduar hegjemoninë ekzistuese kishin çuar në konflikte të mëdha në shumë raste në historinë njerëzore. “Nuk ka fitues dhe humbës të përjetshëm”, shtoi ai.

THE ALBANIA TIME


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *