Today Friday, 17th May 2024
The Albania Times

Lajmet e fundit nga Bota, Politika, Sporti dhe me shume

Lajmi i Fundit

Britania e Madhe kërkon më shumë nxjerrje të naftës dhe gazit në Detin e Veriut

Britania e Madhe kërkon më shumë nxjerrje të naftës dhe gazit në Detin e Veriut

Të hënën, kryeministri britanik Rishi Sunak konfirmoi vendimin e qeverisë për të dhënë licenca të ardhshme për nxjerrjen e naftës dhe gazit në Detin e Veriut, me qëllim rritjen e pavarësisë energjetike

Planet, të cilat përfshijnë mbi 100 licenca të tilla dhe mbështetje për grumbullimet e kapjes dhe ruajtjes së karbonit në Skoci dhe Anglinë veriore, janë përballur me kritika nga aktivistët mjedisorë.

Sunak, megjithatë, këmbëngul se planet do të zvogëlojnë në të vërtetë emetimet neto të karbonit në MB duke kompensuar ato të shkaktuara nga importimi i LNG-së dhe karburanteve të tjera të karbonit nga jashtë.

THE ALBANIA NEWS


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *