Today Saturday, 18th May 2024
The Albania Times

Lajmet e fundit nga Bota, Politika, Sporti dhe me shume

Lajmi i Fundit

Indeksi i Shkëmbimit të Moskës u rrit mbi 3000 pikë për herë të parë që nga shkurti 2022

Indeksi i Shkëmbimit të Moskës u rrit mbi 3000 pikë për herë të parë që nga shkurti 2022

Indeksi i Shkëmbimit të Moskës (MOEX Russia Index) u rrit me 0.44% në 3,001, sipas të dhënave të tregtimit

Treguesi u rrit mbi 3000 pikë për herë të parë që nga 22 shkurti 2022.

Që nga fillimi i vitit, bursa ruse ka fituar mbi 39% dhe vazhdon të ecë në rritje, pavarësisht paralajmërimeve të analistëve për një korrigjim afatshkurtër.

Kërkesa për aksione mbetet relativisht e lartë.

Kjo parandalon tregun rus nga një korrigjim më i thellë dhe më i gjatë, pavarësisht se disa lojtarë kanë filluar të bllokojnë fitimet në nivele të larta.

Tregu mbetet optimist, kryesisht për shkak të pritjeve për rikthimin e pagesave të dividentëve nga kompanitë metalurgjike, fillimit të një periudhe të re raportimi tremujor dhe gjysmë-vjetor të korporatës, si dhe ridomiciliimit të kompanive ruse.

Gjithashtu, përmirësimi i mëtejshëm i situatës në tregun e energjisë ka një ndikim pozitiv në treg.

Megjithatë, ekspertët janë pesimistë për dinamikën e ardhshme të indeksit, pasi probabiliteti i korrigjimit të mëvonshëm lokal duket mjaft i lartë, duke pasur parasysh mbinxehjen e tregut.

THE ALBANIA NEWS


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *