Today Thursday, 16th May 2024
The Albania Times

Lajmet e fundit nga Bota, Politika, Sporti dhe me shume

Lajmi i Fundit

“Prioriteti” i Kinës për të ndaluar vizitën e udhëheqësit të Tajvanit në SHBA

“Prioriteti” i Kinës për të ndaluar vizitën e udhëheqësit të Tajvanit në SHBA

Ambasadori i Kinës në Uashington theksoi se ndalimi i zëvendëspresidentit dhe kandidatit kryesor presidencial të Tajvanit, William Lai, të vizitojë Shtetet e Bashkuara muajin e ardhshëm është një “prioritet” për Kinën.

“Ata as nuk e pranojnë se janë kinezë. Kështu që kjo është një rrugë shumë e rrezikshme që po ndjekin,” tha Xie Feng.

Lëvizjet provokuese nga “separatistët” e Tajvanit duhet të përmbahen, shtoi ai.

“Tani prioriteti për ne është të ndalojmë Lai Ching-te të vizitojë Shtetet e Bashkuara, gjë që është si një rinoceront gri që na sulmon,” tha Xie, duke përdorur emrin e gjuhës kineze të Lai.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *