Today Thursday, 16th May 2024
The Albania Times

Lajmet e fundit nga Bota, Politika, Sporti dhe me shume

Lajmi i Fundit

Nacionalistët spanjollë fitojnë zgjedhjet historike

Nacionalistët spanjollë fitojnë zgjedhjet historike

Zgjedhjet e përgjithshme janë hapur në Spanjë me analistët që presin një votë të ngushtë që mund të vendoset nga më pak se 10 vende në parlamentin me 350 vende dhe të shohin përfshirjen e parë nacionaliste në qeveri që nga diktaturës së Francisco Frankos

Kryeministri Pedro Sanchez i thirri zgjedhjet herët pasi partia e tij Socialiste në pushtet pësoi humbje të rënda në zgjedhjet lokale të majit, duke i lënë shumë të zemëruar në zgjedhjen e kulmit të një vere përvëluese për t’u thirrur për të votuar.

Votimi do të mbyllet në orën 20:00 me orën lokale (18:00 GMT) kur do të publikohen exit poll-et. Partido Popular e qendrës së djathtë parashikohet të fitojë shumicën e votave, por ka të ngjarë të duhet të bashkëpunojë me partinë nacionaliste Vox për të formuar një koalicion.

THE ALBANIA TIMES


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *